GESP – novi projekat upravo počinje

GESP – novi projekat upravo počinje

U Beogradu je održan sastanak povodom početka projekta, „Re-imagining the playing field – a gender equality in sport project“/ GESP, a čija je glavna tema rodna ravnopravnost u sportu. Projekat se spovidi u okviru Erasmus+ sport programa.

Učesnici/e iz 9 partnerskih organizacija, bili su vođeni/e entuzijazmom i fokusirani/e na suzbijanje rodne neravnopravnosti u sportu.

Organizacija domaćin, Infuzija Znanja kao i naš klub RK Beograd, predstavili su LeaderShe projekat, koji je bio inspiracija za GESP, ističući efikasne strategije borbe protiv rodne neravnopravnosti u sportu.

Dnevni red sastanka obuhvatio je temeljno upoznavanje sa GESP projektom, uključujući plan implementacije, ključne prekretnice i odgovornosti svih partnera. Takođe je bilo važno da se jasno definiše rezultati što za cilj ima stvaranje trajnog uticaja i rušenje rodno određenih prepreka u sportu.

Tokom sastanka su razmatrani i ključni pokazatelji performansa projekta i metrike kako bi se ocenila efikasnost GESP-a, težeci merljivim unapređenjima u zastupljenosti žena u sportu.
Dodatno, razmatrana je strategija komunikacije koja uključuje društvene medije i publikacije kako bi se povećala vidljivost GESP-a u toku njegovog trajanja.