Osnaživanje žena u sportu: LEADERSHE trening kurs

Osnaživanje žena u sportu: LEADERSHE trening kurs

U uzbudljivom iskoraku ka promovisanju liderstva i osnaživanja žena u sportu, u okviru projekta LEADERSHE održana je još jedna aktivnost odnosno trening kurs. Ovaj transformativni desetodnevni program, koji je održan u Beogradu u oktobru, imao je za cilj da osnaži mlade žene koje se suočavaju sa izazovima u sportu, one sa manje mogućnosti i one koje teže da unaprede svoje liderske veštine.

Obuka je pažljivo osmišljena da predstavi osnovne liderske veštine ključne za postizanje uspeha u timskom okruženju. Učesnice su bile mlade žene željne da prevaziđu barijere u svetu sporta, a kurs je pružio jedinstvenu platformu za podsticanje njihovog rasta i razvoja u sportskom okruženju.

Ključni ciljevi kursa obuke bili su:

  1. Izgradnja liderskih veština – primarni fokus programa bio je da se učesnice osnaže sa liderskim veštinama neophodnim da bi se istakli u timu, što je na kraju dovelo do poboljšanja učinka i rezultata u njihovim sportskim okruženjima.
  2. Inkluzivnost – projekat LEADERSHE daje prioritet inkluzivnosti, sa ciljem da odgovori na izazove sa kojima se suočavaju mlade žene u sportu. Ova aktivnost je imala za cilj da stvori osećaj pripadnosti i uključenosti među svim učesnicima.
  3. Donošenje odluka i odgovornost – promovisanje kulture odlučivanja i preuzimanja odgovornosti bio je takođe jedan od ciljeva trening kursa, osiguravajući da će učesnice biti bolje opremljeni za navigaciju u svojim sportskim karijerama i ličnim životima.
  4. Motivacija i sticanje veština – program je uključivao I  motivacione elemente i podstakao učesnice da postave i ostvare male ciljeve, što je dokazana strategija za unapređenje sticanja novih znanja i veština.
  5. Izgradnja tima – timski rad je od vitalnog značaja u sportu, a ovaj kurs je naglasio važnost negovanja atmosfere saradnje među učesnicima. Izgradnja jake timske dinamike bila je ključna komponenta obuke.
  6. Praktično iskustvo – učesnice su dobile priliku da istraže nove sportove za njih, kao što su kuglanje i rukomet, unapređujući svoje veštine i sireći vidike. Ova praktična iskustva upotpunila su teorijska znanja stečena kroz radionice.
  7. Razvoj mekih veština – pored liderstva, učesnici su naučili važne meke veštine kao što su saosećanje, motivacija i rešavanje sukoba koje su od vitalnog značaja za lični i profesionalni uspeh.

Ovaj kurs obuke okupio je 25 učesnika iz pet različitih organizacija, ujedinjujući mlade žene u različitim fazama njihovih sportskih karijera. Negujući liderstvo, timski rad i praktične veštine, kurs obuke LEADERSHE imao je za cilj da osnaži ove žene da se ističu ne samo u sportu, već i u ličnom i profesionalnom životu.

Podeli sa prijateljima