Počeli smo – održan je prvi partnerski sastanak projekta LeaderSHE

Počeli smo – održan je prvi partnerski sastanak projekta LeaderSHE

Projekat LeaderSHE, finansiran iz programa Erasmus+, u okviru partnerstva malih razmera u oblasti sporta, zvanično je započeo produktivnim sastankom održanim u Budimpešti, od 25. do 28. avgusta 2022.

Aktivnost je poslužila kao platforma za predstavnike razne partnerske organizacije da se ujedine, sarađuju i postave zajednički kurs za sprovođenje projektnih aktivnosti. Početni sastanak je okupio  po dva delegata iz svake partnerske organizacije, uključujući naš rukometni klub, Omladinsku orgranizaciju Danske, karate klub Niš, odbojkaški klub Janta Volej iz Skoplja  kao i  domaćine ovog sastanka – sportske organizacije BAIS iz Budimpešte. Primarni cilj ovog događaja je bio da se uspostavi i osnaži projektni tim, uspostavi osećaj jedinstva i zajedničke svrhe i vizije cilja projekta.

Tokom sastanka, učesnici su razgovarali o aktivnostima, ciljevima i strategijama projekta. Bila je to prilika da se osigura da svi imaju jasno razumevanje misije projekta: da promoviše obrazovanje kroz sport, podrži socijalno uključivanje u sportske aktivnosti i da se bori protiv diskriminacije i rodne nejednakosti.

Ključni detalji početnog sastanka:

  • Početni sastanak je pružio idealnu platformu za članove konzorcijuma da se bolje upoznaju, ojačavajući osnovu za buduću saradnju.
  • Učesnici su prošli kroz ciljeve projekta, naglašavajući važnost svakog cilja i ulogu koju će svaka organizacija imati u njihovom postizanju.
  • Donesene su odluke o tome kako će projekat biti prepoznat, promovisan i utvrđene strategije za promociju njegovih vrednosti u zajednici.
  • Sastanak je bio fokusiran na uspostavljanje efikasnih komunikacijskih praksi koje bi bile od vitalnog značaja za uspeh projekta.
  • Izloženi su planovi za aktivnosti trening kursa i focus grupe, kako bi se osiguralo da to bude vrijedan dio implementacije projekta.
  • Logistički detalji, kao što su mesto i radni prostor, bili su planirani kako bi se obezbedio nesmetan rad projekta.

Pratite nas za još novosti o projektu “LeaderSHE“ kako napreduje ka svojoj misiji promovisanja pozitivnih promena kroz sport i obrazovanje.

Podeli sa prijateljima